Skip to Navigation

Pole Position

Pole PositionPole Position

Uppsnack & expertanalyser

Spelförslag är under bearbetning av experterna. Pole Position har luppen ute för att vara redo när det gäller - nya spel kan dyka upp när som helst under veckans dagar.

Spelkassa: 32 410 kr (Startkassa: 15 000 kr)
 

Statistik:
Antal spel:                  475
ROI (avkastning)         107%

POLE POSITION

Med utgångspunkt från sex olka nätbolag serverar Pole Position veckans hetaste speldrag.

Fördelarna är många med denna sylvassa spelservice:

 1. Även om vi har en tydlig åsikt eller blytung info i en match så kan vi ibland inte basunera ut vinnaren på Sportspelet. Det kan bero på att Svenska Spel är med på noterna och därmed ligger lägre än andra spelbolag på marknaden. Nu behöver det inte hindra oss - så fort vi snappat upp något så tar vi betalt hos de andra spelbolagen. De erbjuder högre återbetalning, vilket gör möjligheten till en kraftigt utökad spelkassa mycket god.
   
 2. När som helst kan det dyka upp ett hett spelförslag! Ibland snappas vass info upp även timmarna före match och då är det bara att haka på. Vi drar oss heller inte för att gå emot marknaden när ett lag har blivit alltför upphaussat. Som sagt...det gäller att vara på tårna!
   
 3. Vi kan utlova rätt kvalitet och fina resultat tack vare en oslagbar kombination. Förutom att hög professionell kompetens ligger bakom arbetet så har vi nu ett enormt utbud att välja bland. Tre populära spelbolag får finna sig i att vara ständigt påpassade av oss. Prenumerera eller få alerts så fort ett spel kommer ut och ta chansen att vara steget före andra spelare...i Pole Position!

 

Spelbolagen vi bevakar är för dagen:
 

Unibet
 

Bet365
 

Ibramarket/Sportmarket

 

MBG/Pengarna tillbaka-garantin gäller vid förlorade vad. Får vi pengarna tillbaka, som när det blir kryss i ett dnb-spel, räknas det helt logiskt som ett vunnet vad men till 1.00 i odds.

Spelformer/termer:

Man kan välja att spela på ett lag men ändå få insatsen tillbaka om det slutar kryss. Det finns olika sätt att skriva på och spelbolagen tillämpar olika termer fastän spelen innebär exakt samma sak:

 • draw no bet (dnb)
 • spel utan oavgjort
 • pk
 • moneyline
 • tvåvägsspel
 • Asiatiskt handikapp: 0

Vi kommer att använda oss av uttrycket dnb men förtydligar om spelet kallas något annat hos bolaget i fråga.

Halvgardering:

Vi kommer då och då spela på att ett lag tar minst en poäng, dvs en halvgardering med 1X eller X2. Vi kommer använda oss av just halvgarderingar i våra analyser men även termen Dubbelchans kan dyka upp hos vissa bolag.

En tredje variant med exakt samma innebörd är "Asiatiskt handikapp: +0.5"

Vissa spelbolag använder sig av två av alternativen (t ex halvgardering OCH +0.5) och om oddset på +0.5 är identiskt med halvgarderingen så kommer vi att nöja oss med att kalla det för bara halvgardering. Om +0.5 på t ex hemmalaget skulle stå i högre odds än 1X så hänvisar vi direkt till det förstnämnda oddset.

Över/under

Spelbolag sätter en s.k. line/lina för hur många mål de tror det blir i en match. I fotboll är det vanligt med 2,5 mål. Man har två alternativ; antingen tror man det har över 2,5 mål (3 eller fler) eller under 2,5 mål (0-2 mål). Dessa odds är inte alltid jämna utan den ena sidan kan vara klar favorit. Om ett bolag har med ett kryssalternativ, som t ex "exakt 3 mål", så innebär över 3 mål att det måste bli minst 4 mål. "Under 3 mål" betyder å sin sida att det ska bli max 2 mål för att spelet ska sitta.

Handikapp

För att jämna ut styrkeförhållandena så ger man ett lag handikapp genom att låta det andra laget få X antal måls försprång. Om Sverige möter Norge i ishockey-VM så skulle Norge kunna få leda med 2-0. Vill man då spela på Sverige så skulle det spelet heta 1:a men med resultatet 0-2, när matchen börjar, angivet. Spelbolagen har dock nästan alltid handikapp-linor som -2,5 och +2,5. Dessa skulle i ovanstående exempel betyda att om jag spelar på Sverige -2,5 så måste de vinna med 3 mål för att mitt spel ska sitta. Om man istället väljer att spela Norge +2,5 så blir det vinst så länge de inte förlorar med mer än 2 mål.

Halvtidsspel

Samma förutsättningar som ett vanligt matchspel, med skillnaden att spelet är avgjort reda i paus. 1-0 innebär 1:a, 0-0 innebär X och 0-1 innebär 2:a, Inga konstigheter och hur andra halvlek går är alltså ointressant i dessa matcher. Halvtid/fulltid är också en bra spelform med skillnaden att laget måste hålla undan till vinst.

h2h/head-to-head

Spelbolaget väljer ut två (eller tre = h3h) spelobjekt och matcher dessa mot varandra. Det kan vara i exempelvis skidskytte eller friidrott. Utmaningen består i att välja den som placerar sig först. I vissa sporter och hos vissa bolag förekommer kryssalternativ men det är sällsynt.

Vinnare

Vi kan komma att spela på vem som vinner en tävling/turnering.

Plats

Beroende på sport så finns det olika platsregler. De allra flesta spelen handlar om att det spelalternativ man valt ska komma bland de tre främsta.

Specialspel

Det finns ett enormt utbud hos spelbolagen och någon gång kan vi hitta något fynd bland specialspelen. Det kan handla om en viss målskytt, antal gula kort eller liknande.

Hur blir man en framgångsrik spelare? 

Ja, det är lättare sagt än gjort men en viktig grund är att ha en spelkassa att utgå ifrån och att sköta den rätt. Pole Position utgår ifrån en kassa på 15 000 kr och oavsett om du har en större eller mindre kassa så är det lätt att följa våra insatser, då dessa alltid finns angivna i %. Utifrån vår kassa har vi följande insatsnivåer:

Pole Positions insatsnivåer:

 • 1 % Ett visst spelvärde men inget vi vill ha för mycket risk på.
 • 2 % Klart spelvärde och således värt en lite högre peng.
 • 3 % Ett riktigt fynd med högt spelvärde.
 • 4 % Givet speldrag till kanonodds som i många fall kommer sjunka innan matchstart.
 • 5 % När infon och andra faktorer pekar på att oddsen sitter helsnett kan det vara läge för en TUNG investering.
 •  

Detta är rimliga insatser om man vill ha en sund kassahantering. Att riskera uppåt exempelvis 10% av kassan på ett enda spel är inte att rekommendera. Att vi valt just denna storlek på kassan/spelen beror på att den stämmer bra överens med majoriteten av våra kunders. Dessutom är det summor som de flesta bör få spela hos spelbolagen. Tycker du 15 000 i spelkassa låter mycket? Många av våra spel lär trots allt ligga under 500 kr i insats och 5% av spelkassan (dvs 750 kr i början) är maxinsatsen på Pole Position.

Vi redovisar vår ROI (Return On Investment) löpande, där man kan se vilken avkastning Pole Position givit.